JN Data er med i ny kampagne om karriere


Hvilken uddannelse skal jeg vælge? Et spørgsmål, der nok giver genklang i de fleste danske hjem på et eller andet tidspunkt. Men det kan være svært at svare på. For hvilken uddannelse åbner vejen til et specifikt job? Det spørgsmål forsøger Finanssektorens Arbejdsgiverforening at besvare ved at lade kvindelige ledere i IT- og finansbranchen fortælle om, hvilket job de har i dag, og hvilken uddannelse de har med sig i rygsækken. Og det er ikke altid, at sammenhængen mellem uddannelse og job er helt snorlige. Det er Mette Caning fra JN Data i Silkeborg i hvert fald et godt eksempel på. Sammen med to kvindelige lederkollegaer deltager hun i kampagnen, som kører på både Facebook, LinkedIn, YouTube og Finanskarriere.dk.

- Da jeg fik min ph.d. i datalingvistik lå det ikke i kortene, at jeg skulle være leder inden for finanssektoren. Men efter nogle år som forsker, så fik jeg mere og mere lyst til at arbejde med det praktiske frem for det mere teoretiske, og så var jeg så heldig at få en stilling som projektleder i en bank, og siden dengang har jeg arbejdet med ledelse og IT indenfor finanssektoren, forklarer Mette Caning, der i dag er Head of Server Operation hos JN data.   

Fokus på kvinder i ledelse

Det er ikke helt tilfældigt, at Finanssektorens Arbejdsgiverforening i deres jagt på kvinder med interessante baggrunde har valgt at besøge JN Data. Siden 2013 har JN Data nemlig arbejdet aktivt på at styrke andelen af kvinder i ledelse. Målet er at antallet af kvinder i ledelse skal udvikle sig mindst i samme takt som antallet af kvinder blandt resten af medarbejderne. Andelen af kvinder i ledelse i JN Data er da også steget i løbet af 2017. Det betyder, at andelen af kvindelige mellemledere i dag udgør 30 procent.

- Selvom det vigtigste naturligvis er at have den rigtige person på posten, ved vi også, at en blandet sammensætningen mellem kønnene er godt for forretningen og giver bedre trivsel og arbejdsglæde, siger HR Manager hos JN Data Susanne Holtet Wølck og fortsætter:

- Vi arbejder fortsat på at fremme ligestilling i ledelsen ved at skabe rammer, der sikrer den enkelte medarbejders karriereudvikling uanset køn via en åben ansøgningsproces. Som udgangspunkt slås alle ledige stillinger op både internt og eksternt, når vi rekrutterer, fortæller HR Manager Susanne Holtet Wølck.

Link til Finanskarriere:

http://finanskarriere.dk/