Fra it-konsulent til projektleder


Jeg startede i det daværende Nykredit Data i Aalborg som it-konsulent, hvor jeg arbejdede med netværk, installation, vedligehold og service. Da JN Data blev en realitet i 2002, tog jeg imod udfordringen og flyttede med til Silkeborg.

I begyndelsen varetog jeg tekniske opgaver, som indbefattede hardware-installationer. Siden greb jeg chancen og søgte en intern stilling som projektleder. Med dette job har jeg fået nye spændende arbejdsopgaver og større ansvar.

Jobbet er samtidig præget af stor selvstændighed og personlig handlefrihed under ansvar. Jeg føler absolut, at der er stor mulighed for at udvikle sig i jobbet og sætte sit personlige præg på de faglige områder. 

En ”typisk” arbejdsdag 

Jeg er dagligt i kontakt med mange mennesker og holder mange bolde i luften. Jeg deltager i planlægnings- og koordineringsmøder, hvor der er mulighed for at sparre idéer og opgaveløsninger med projektdeltagerne.

I min arbejdsdag har jeg fokus på ”ledelse”, idet jeg har ansvaret for at lede og styre projekter i mål indenfor aftalt tid, krav og ressourcemæssige rammer.

Dette indbefatter også, at jeg skal være med til at sikre et godt arbejdsklima blandt projektdeltagerne – dvs. at jeg skal motivere, coache og tage ansvar for deres daglige trivsel og udvikling i projektet. 

En arbejdsplads i udvikling  

JN Data er en spændende arbejdsplads. Som medarbejder har du stor mulighed for at udvikle dig personligt og fagligt. Det er en arbejdsplads, som giver plads til at søge udfordringer i andre afdelinger.

I forbindelse med karriereskiftet har jeg gennemgået både interne og eksterne uddannelses- og kursusforløb med fokus på styring, planlægning og projektledelse, hvor målet er en certificering inden for projektlederfaget.

Ledelsesformen i JN Data giver stor frihed til den enkelte, men det forventes samtidig, at den enkelte tager ansvar og skaber resultater. 


 

John Maxim
Projektleder
Uddannelse: Elektroniktekniker