Kompetencefleksibilitet


Kompetencefleksibilitet er et fokusområde i JN Datas forretningsgrundlag, som sikrer, at JN Data har de rette kompetencer i spil på rette tid og rette sted. Det betyder, at der fra ledelsen, bliver talt åbent og ærligt om mulighederne, hvis en medarbejder skulle ønske at prøve kræfter med andre arbejdsopgaver internt i organisationen.

Kompetencefleksibiliteten giver mig som medarbejder større rammer at bevæge mig inden for rent karrieremæssigt. Jeg behøver ikke tænke på at søge eksternt for at udforske nye arbejdsområder, da JN Data har fokus på de interne karriereveje. Tilmed er det dejligt, at man ikke skal bekymre sig om helt nye kolleger, løn- og ansættelsesforhold i andre virksomheder.

Kendskab til organisationen

Jeg har gjort flittigt brug af mit kendskab til kunder, platform og kolleger i min nye stilling og det har givet mig en god start i jobbet. Jeg havde fra start en god fornemmelse for at prioritere hvilke opgaver, der skulle løses først. Det har givet mig en god introperiode at have det grundlæggende kendskab til organisationen og forretningsgrundlaget i orden.

Opbakningen

Mit råd til andre, der gerne vil prøve noget nyt må være, at man ikke sidde inde med ønsket om at skifte job. Få gjort op med dig selv, hvad du vil med dit arbejdsliv og kom videre med det - evt. i en ny retning. Jeg snakkede med min leder, inden jeg søgte og sagde det, som det var. Der var ingen 'bad feelings'. Jeg kunne mærke, at kompetencefleksibilitet er vigtig i JN Data, og min leder var indstillet på at hjælpe mig på rette vej.


 

Villy Langgaard
Softwaredistributør
IT-administrator